Spellenstapel is een website over bord- en kaartspellen door en voor spelliefhebbers. Deze site is niets anders dan een uiting van mijn hobby en is dus ook volledig onafhankelijk. Ik probeer alles zo accuraat mogelijk weer te geven, maar mocht je ergens een foutje ontdekken dan hoor ik dat graag: onderaan elke pagina vind je het woord ‘contact’ waar je mij een bericht kan sturen via het contactformulier.

Geschiedenis van Spellenstapel.
Spellen spelen heb ik van kinds af aan al erg leuk gevonden. Met het toenemen van het besteedbaar inkomen steeg ook de aanschaffrequentie van spellen, maar de keuze werd steeds moeilijker. Welk spel is nu de moeite waard om aan te schaffen, wat zit er allemaal in de doos en hoe werkt dat spel dan ongeveer. De medewerkers in de winkels weten er vaak (te) weinig van af en komen niet verder dan het standaard verkooppraatje.

De informatiebehoefte leek mij duidelijk en rond 1996 ben ik dan ook begonnen met het publiceren van kleine recensies op internet om daarmee lotgenoten te informeren over spellen. Op kleine schaal ging dit door totdat ik eind 2000 mijn website volledig op spellen ging richten en de korte recensies werden aangevuld met uitgebreide beschrijvingen van het spelmateriaal en spelregels. Meer plaatjes nemen ook meer ruimte in beslag waardoor een verhuizing noodzakelijk werd. Eind 2001 leidde dit tot de oprichting van Spellenstapel in zijn huidige vorm.

De onderdelen van Spellenstapel.
Vanuit het hoofdmenu zijn een aantal opties te kiezen, hieronder volgt een korte uitleg.

 • Spelrecensies
  Het grootste en belangrijkste onderdeel van Spellenstapel. Hier vind je uitgebreide beschrijvingen van spellen, zoveel mogelijk toegelicht met duidelijke voorbeelden van het spelmateriaal. Naast deze (zo objectief mogelijke) beschrijving vind je ook mijn persoonlijke mening over dit spel.
 • Spellen-Prijzen
  Een kort overzicht van de prijzen die diverse spellen in de loop der tijd in de wacht hebben gesleept.
 • Agenda
  Hier vind je activiteiten op het gebied van spellen. Denk daarbij aan beurzen, toernooien en evenementen maar ook spelsessies van spelverenigingen. Heb je ook een activiteit die in deze agenda thuishoort, geef dat dat even door.
 • Nieuws
  Niet het belangrijkste onderdeel van Spellenstapel, maar als er belangrijk nieuws op spellengebied is probeer ik dat hier te plaatsen.
 • Links
  Naast Spellenstapel is er nog een flinke hoeveelheid informatie op het internet te vinden met betrekking tot bord- en kaartspellen. De belangrijkste links kun je hier vinden.
 • Gastenboek
  Het is altijd leuk om feedback te krijgen over deze website. Dat kan via e-mail, maar in het gastenboek kan iedereen zijn hart luchten en zijn mening openbaar maken.
 • Spellenverzameling
  Dit is de lijst met spellen die ik momenteel in bezit heb. Deze lijst neemt zeer geregeld toe en zeker rond het najaar als Spiel en het Spellenspektakel zijn zie je hier flinke toenames.
 • Verslagen
  Hier vind je verslagen van spelsessies en evenementen waarbij Spellenstapel aanwezig was. Waar mogelijk staan er dan ook foto’s bij om het geheel wat op te fleuren.
 • The Stone
  Een beetje een vreemde eend in de bijt. The Stone is een verzameling puzzels op het internet. Het oplossen van deze puzzels is een spel op zich en er valt genoeg mee te beleven. Een aanrader voor een ieder die van puzzelen houdt.
 • Colofon
  Deze pagina, met achtergrondinformatie over Spellenstapel.
 • Stemmen
  Hoe meer interactie met de bezoekers van deze website, hoe liever het mij is. Naast alle idee├źn die ik zelf heb is het interessant om te weten wat de gemiddelde bezoeker wil zien. Daarom kun je hier een keuze maken uit 3 spellen waarover een recensie gemaakt moet worden. Zo af en toe zal dit worden afgewisseld met een anderssoortige poll.