Elfenland 999games

Elfenland

Als jonge Elf is het de bedoeling dat je een test aflegt. Bij Elfenland moet je proberen om binnen 4 rondes zoveel mogelijk steden te bezoeken. Het spelmechanisme zit goed in elkaar. Let alleen wel op dat het lastig spelen is met 2,5 of 6 spelers. 

Spelervaring Lezen Elfenland

Elchfest

Elchfest

Bij Elchfest heeft elke speler zijn eigen eland waarmee je een river over moet steken. Voordat je de rivier over mag steken, moeten de elanden van steen naar steen bewegen. Het doel van Elchfest is om als eerst aan de overkant te zijn. 

Spelervaring Lezen Elchfest

Eiszeit - Ravensburger

Eiszeit

Overleven in de ijstijd is een vak apart. Bij het spel Eiszeit kan je tot 4 spelers een groep jagers bespelen. Winstpunten worden tot vier keer toe verdeeld en met een gletsjer die oprukt wordt het voor spelers steeds moeilijker gemaakt. 

Spelervaring Lezen Eiszeit

Dungeons & Dragons

Dungeons & Dragons

Het spel Dungeons & Dragons gaat over vier helden die het kwaad in de wereld willen bestrijden. Om dat doel te vervullen komen ze voor de moeilijkste uitdagingen te staan. De slechte Kerkermeester probeert de Helden het leven zuur te maken met valkuilen en monsters. 

Spelervaring Lezen Dungeons & Dragons

Drake & Drake - Descartes Editeur

Drake & Drake

Drake & Drake is een gezellig spel die je met z’n twee├źn moet doen. Iedere speler is baas over een eigen piratenbende die op zoek is naar een schateiland. Eenmaal op het eiland aangekomen barst er een titanenstrijd los om de waardevolle schatten. 

Spelervaring Lezen Drake & Drake

Da Vinci Code Identity Games

Da Vinci Code

Da Vinci Code is een mooie spinoff van de welbekende film. In dit spel is het de bedoeling dat je de stenen van je tegenstander probeert te ontcijferen, voordat zij die van jouw hebben ontcijfert. Een leuk spel waar je brein van zult smullen 

Spelervaring Lezen Da Vinci Code

Crazy Derby Reiner Knizia

Crazy Derby

Een gezellig kaartspel die je met de gehele familie (van jong tot oud) kunt spelen. De bedoeling van Crazy Derby is dat tijdens iedere ronde, kaarten probeert te verzamelen met de hoogste waarde. Dierenkaarten die in een ronde zijn voltooid leveren punten op. 

Spelervaring Lezen Crazy Derby

Michael Schacht zijn Coloretto

Coloretto

Coloretto is een kaartspel die je alleen moet spelen als iedere speler meer dan 30 minuten tijd heeft. Elke speler wordt geacht om zo veel mogelijk kaarten van eenzelfde kleur te pakken. Die leveren de meeste punten op en degene met de meeste punten wint!  

Spelervaring Lezen Coloretto

Clans gemaakt door Leo Colovini

Clans

Clans is een bordspel wat zich afspeelt in de prehistorie. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot maximaal 4 spelers en duurt ongeveer 30 minuten. De bedoeling van het spel is om met je stam rond te trekken en op bepaalde plaatsen een vestiging te stichten.  

Spelervaring Lezen Clans

Cartagena spel

Cartagena

Cartagena is een leuk spel. Daarom heeft het spel in 2002 de Nederlandse Spellenprijs gewonnen. Het spel moet het bekende fort Cartagena voorstellen waar in 1672 een ontsnapping was van ongeveer 30 gevangenen. De speler die als eerst zes gevangenen heeft laten ontsnappen met de boot, heeft gewonnen. 

Spelervaring Lezen Cartagena